Hoe is de toegang tot zorg voor ongedocumenteerden in Nederland geregeld?
De accreditatiepunten zijn helaas verlopen. Nieuwe accreditatie is aangevraagd, maar op dit moment is het dus niet mogelijk om accreditatiepunten te verwerven met deze e-learning.
In Nederland verblijven mensen zonder geldige verblijfspapieren. Deze mensen worden ongedocumenteerden genoemd en zij ervaren vaak drempels bij de toegang tot de gezondheidszorg. De e-learning is bedoeld voor zorgverleners die te maken (kunnen) krijgen met ongedocumenteerde patiënten. Cursisten krijgen door middel van deze cursus inzicht in de wijze waarop de toegang tot de zorg voor ongedocumenteerden in Nederland geregeld is. Daarnaast biedt de cursus handvatten voor zorgverlening aan ongedocumenteerden.
- Inhoudelijke ontwikkeling van de cursus: Alicia Dibbets
- Vormgeving en software: Ruben de Boer
- Update 2018: Marc Verhoeven
De E-learning bestaat uit 2 modules van gemiddeld 60 minuten. Module 1 gaat over ongedocumenteerden in Nederland en toegang tot zorg. Module 2 gaat over zorg verlenen aan ongedocumenteerden. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets.
NB. Als u halverwege een module de e-learning afbreekt, onthoudt de e-learning helaas niet waar u bent gebleven. Na het geheel doorlopen van module 1 kunt u wel de URL van de eerste pagina van module 2 opslaan in uw werkbalk. U hoeft dan niet module 1 nog een keer te doorlopen.
Bij het behalen van de eindtoets kunt u door middel van een formulier aangeven of u daarvan een certificaat wilt ontvangen en/of bijgeschreven wil worden in het nascholingsregister. Voor de bijschrijving in het nascholingsregister wordt een bijdrage van € 25, – voor de administratiekosten gevraagd.
Start de cursus Gezondheidszorg voor ongedocumenteerden.
Mocht u problemen hebben met toegang tot de cursus meld het ons dan via het formulier op de pagina Contact.